Terapiamuodot

Sopiva hoito tai hoitoyhdistelmä jokaiselle

Alla ovat lyhyet kuvaukset terapiapalveluista.

Ota yhteyttä ja selvittääksesi juuri sinun tarpeisiisi soveltuva terapiasisältö.

Akupunktio

Kun kehoon sattuu

AKUPUNKTIO on Maailman terveysjärjestö WHO:n suosittelema hoitomenetelmä mm. kehon kiputilojen hoitoon. Akupunktio stimuloi hermojärjestelmäämme, lihaksiamme sekä verenkiertoamme. Se parantaa hapen ja ravinteiden kulkeutumista niihin kehon alueisiin, joissa hoitoa tarvitaan ja tukee jäteaineiden tehokkaampaa poistoa. Näiden seurauksena sen on todettu vähentävän kipua, vähentävän tulehduksia ja auttavan sydämen, verenkierron, munuaisten sekä vatsalaukun toiminnan säätelyssä. Se auttaa myös rentoutumista.

Apuvälineneuvonta hankinnan ja käytön opastus

Turvallisuutta ja apua arkeen

Mikäli toimintaasi arjessa rajoittavat ja vaikeuttavat erilaiset nivelten kiputilat, sairaudet tai liikkuminen tuntuu turvattomalta jostain muusta syystä, teemme apuvälinearvioita, opastamme tarpeellisen apuvälineen hankinnassa ja sen käyttämisessä.

Hengitysfysioterapia

Hengitä helpommin

Onko sinulla esimerkiksi astma, keuhkoahtauma, CF (kystinen fibroosi), ALS, parkinsonin tauti tai muu lihaksia heikentävä sairaus, jolloin hengityksesi toiminta ja rintakehän liikkuvuus ovat alentuneet?

Tapaamiskerroilla selvitämme hengityksesi toimintaa  mm. PEF-mittauksella, rintakehäsi liikkuvuutta mittaamalla ja erilaisilla hengitysharjoituksilla.

Tarvittaessa harjoittelemme oikeaa yskimistekniikkaa sekä teemme keuhkojen tyhjennyshoidon.

Omatoiminen, säännöllinen harjoittelu on tärkeää ja siihen saat kirjallisen omahoito-ohjeen.

Henkilökohtainen liikunnan ohjaus

Yhteistyöllä kunto kohdalleen

Haluat kohottaa kuntoasi, mutta salilla käyminen tai ohjatut ryhmäliikuntatunnit eivät kiinnosta. Laadimme yhteistyössä sinulle sopivan, mahdollisimman tehokkaan, arkeesi sopivan harjoitusohjelman ja seuraamme tuloksia säännöllisesti.

Huimauskuntoutus

Kun maailma pyörii

Jopa 90%:lla huimauksesta kärsivällä on hyvänlaatuinen asentohuimaus, jonka syy on tavallisesti korvan tasapainoelimen kaarikäytävissä oleva sakka.

Fysioterapiassa selvitetään helpoilla testeillä, missä häiriö tarkalleen on. Samalla käynnillä saat mukaasi kirjalliset kotihoito-ohjeet, joita tulee tehdä päivittäin noin viikon ajan. Usein sovitaan myös kontrollikäynti. 


Kotikuntoutus

Toimintakykyä kotiin

Kuntosi on syystä tai toisesta alentunut ja liikkuminen kodin ulkopuolelle on hankalaa. Tulemme halutessasi kotiin ja teemme yhdessä suunnitelman kuntosi ja toimintakykysi kohentumiseksi.


Lymfaterapia

Nestekierto kuntoon

LYMFATERAPIA on terapiaa, jonka avulla voidaan elvyttää imusuonten toimintaa, vähentää turvotusta ja lievittää kipua. Lymfaterapian avulla voidaan hoitaa muun muassa syöpäleikkausten yhteydessä tehtävästä sädetyksestä tai imusolmukkeiden poistosta johtuvaa nesteen kertymistä, laskimo-peräistä turvotusta sekä leikkausten, vammojen ja infektioiden aiheuttamaa turvotusta.

Lymfaterapialla voidaan myös hoitaa reumasairauksien aiheuttamaa tulehdusta ja kipua sekä edistää säärihaavojen paranemista.

TMD

Purentaelinten toimintahäiriöihin

Purentalihasten kipu ja naksuminen ovat tavallisia suun alueen vaivoja. Usein ne liittyvät päänsärkyyn ja niska-alueen ongelmiin.

Tavallisesti yhteistyö hammaslääkärin kanssa on suositeltavaa.

Oireita hoidetaan fysioterapiassa manuaalisilla tekniikoilla sekä kotiharjoitteilla ja niiden ohjaamisella.

Tuki- ja liikuntaelinsairauksien fysioterapia

Apua kipuihin sekä liikkumisen ja tekemisen ongelmiin

Jos sinulla on niskan, selän, käsien tai jalkojen kiputiloja, säteilyoireita ja päänsärkyä tai tarvitset rasitusvammojen ja leikkausten jälkeistä kuntoutusta, ota yhteyttä!

Toimintani perustuu ongelmasi aiheuttajien tunnistamiseen tarkan haastattelun ja alkututkimuksen avulla. Laadimme yhdessä tavoitteesi sekä hoitosuunnitelman, jonka avulla kuntoutumisesi etenemistä voidaan seurata.

Keinoina ovat ohjaus ja neuvonta, tarpeen mukaan erilaiset lihas- ja lihaskalvokäsittelyt, nivelmobilisointi, kinesioteippaus tai akupunktio sekä mm. TNS-sähköhoito.

Saat yksilöllisen asennonhallintaa ja lihasvoimaa sekä liikkuvuutta parantavat harjoitteet.

HUOM. Myös suoravastaanottopalvelu eli voit tulla " ensiapuun" fysioterapiaan. Tutkin ja saat ensiapuohjeet. Tarvittaessa ohjaan sinut lääkärin vastaanotolle suoravastaanottokoulutuksen ohjeistuksen mukaisesti.. 


Voice Massage

Apua äänentuottoon ja purentaongelmiin

VOICE MASSAGESSA keskitytään äänentuottoon osallistuvien ja siihen läheisesti liittyvien lihasryhmien jännitystilojen poistamiseen sekä poistamaan purentatoimintahäiriön aiheuttamien lihasten jännitystilat leukojen alueella. Hieronnan oheen kuuluvat kohdealueella suoritettavat terapeutin ohjaamat harjoitteet.

Kun oireita ovat mm. hengenahdistus, hengityksen riittämättömyys, äänenkäheys, äänenmenetys, tahaton rykiminen, äänen riittämättömyys, palan tunne kurkussa, yöpurenta, kasvon alueen kivut, pää- ja hartiakivut, epämääräiset rintakehän kiputuntemukset, "sanoihin sotkeutuminen" ja puheentakeltelu saat apua Voice massagesta.