Hengitys- ja purentalihasten fysioterapia sekä Voice Massage

Hengitä helpommin

Hengitysfysioterapia

Onko sinulla esimerkiksi astma, keuhkoahtauma, CF (kystinen fibroosi), ALS, parkinsonin tauti tai muu lihaksia heikentävä sairaus, minkä seurauksena hengityksesi toiminta ja rintakehän liikkuvuus ovat alentuneet?

Tapaamiskerroilla hengityksesi toimintaa selvitetään mm. PEF-mittauksella, rintakehäsi liikkuvuutta mittaamalla ja erilaisilla hengitysharjoituksilla. 

Tarvittaessa harjoittelemme oikeaa yskimistekniikkaa sekä teemme keuhkojen tyhjennyshoidon.

Omatoiminen, säännöllinen harjoittelu on tärkeää ja siihen saat kirjallisen omahoito-ohjeen.

Purentalihasten fysioterapia

Purentalihasten kipu ja naksuminen ovat tavallisia suun alueen vaivoja. Usein niihin liittyy päänsärky tai niska-alueen ongelmia.

Tavallisesti yhteistyö hammaslääkärin kanssa on suositeltavaa.

Vaikka itse niveltä ei pystytä parantamaan, on oireita mahdollista lievittää fysioterapian keinoin erilaisilla manuaalisilla tekniikoilla sekä kotiharjoitteilla ja niiden ohjaamisella.

Voice Massage

Voice Massagessa ja Voice Well-hoidoissa keskitytään äänentuottoon osallistuvien ja siihen läheisesti liittyvien lihasryhmien jännitystilojen poistamiseen sekä poistamaan purentatoimintahäiriön aiheuttamien lihasten jännitystilat leukojen alueelta. Manuaalisen käsittelyn lisäksi terapiaan kuuluvat terapeutin ohjaamat harjoitteet. Aktiivinen kotiharjoitteiden suorittaminen on tärkeä osa hyvän lopputuloksen saavuttamista.

Jos oireenasi ovat mm. hengenahdistus, hengityksen riittämättömyys, äänenkäheys, äänenmenetys, tahaton rykiminen, äänen riittämättömyys, palan tunne kurkussa, yöpurenta, kasvon alueen kivut, pää- ja hartiakivut, "sanoihin sotkeutuminen" ja puheentakeltelu, saattaa Voice Massagesta olla sinulle apua.

Fysioterapeutti

Leena Halmesaari                            041 319 0301